Veerle (Mini Mundo)

mama van Noor en Elias

Ik ben 2 keer bevallen met een doula, Kristien van @puffsandpower. Ik had nog nooit van een doula gehoord 🤷‍♀️, tot één van mijn collega's erover vertelde.
Een doula is iemand die je voor, tijdens en na de bevalling ondersteunt op het emotionele vlak van bevallen. Een aanvulling op de medische "als je kind maar gezond is"- kant, waaruit vaak wordt gekeken naar een bevalling. 🙈
Hoe je als moeder de bevalling beleeft, heeft ook na de bevalling een impact.
Kristien was er altijd voor mij. 💛 Ze was een luisterend oor tijdens de moeilijke aanloop naar de bevalling van Noor (ik moest 3 maanden platliggen door een verkorte baarmoederhals). Ze gaf me informatie over de verschillende keuzes die je mag maken als bevallende vrouw, de fases van de bevalling, de manieren waarop Abdou me kon ondersteunen, ...
Ze was ook bij de bevalling aanwezig. In Marokko is het de gewoonte dat vrouwen omringd worden door andere vrouwen die hen bijstaan. Ik vond het een mooi idee en het stelde me gerust dat er altijd iemand bij me zou zijn.
Tijdens de bevalling leerde ze me verschillende technieken om de pijn te verzachten. Ze ademde mee op de golven van mijn weeën en was echt mijn anker tijdens de 'storm'. Ze legde haarfijn uit wat er aan het gebeuren was met mijn lichaam.
Ze liet me in mijn kracht staan. 💪 Ze voelde aan wanneer ik ondersteuning kon gebruiken en wanneer ik in mijn bevallingscoconnetje wou kruipen.
Ik kijk met heel veel liefde terug naar mijn 2 bevallingen.
Ik wist het niet, dat je kon bevallen in verbinding. Ik ben heel blij dat ze op ons pad is gekomen. We hebben er dan ook geen seconde over getwijfeld om haar ook aan onze zijde te hebben bij de bevalling van Elias.
Ik wens het alle toekomstige mama's toe. Dat het een intens en verbindende bevalling mag zijn. 🍀

Fien

mama van Jade

Graag heb ik me laten begeleiden door Kristien bij m'n eerste bevalling. Ik zeg 'mijn' omdat ik niet wist welke rol m'n echtgenoot ging spelen en dat mijn grootste onzekerheid was. Gelukkig was ik snel gerustgesteld door Kristien haar aanpak. Niet te hard, niet te zacht. Een perfect evenwicht tussen je wijzen op de mogelijkheden en je tegelijkertijd de ruimte geven om je eigen geboorte plan samen te stellen. Kristien begreep mijn wensen voor een zo natuurlijk mogelijke bevalling in een ziekenhuis omgeving. De dag zelf was dan ineens heel snel aangebroken en in spoed gingen we naar het ziekenhuis. Van heel het plan bleef er niet veel over wegens tijdgebrek, maar wat er toe deed, de belangrijkste dingen werden wel heel duidelijk nageleefd. Kristien week niet van m'n zij en begreep me zonder woorden. Ze was een enorme steun en ik zou niet hebben willen of kunnen bevallen zonder haar. Op een paar uur was alles geklaard. Ik heb me nergens zorgen over gemaakt omdat ik wist dat ik in goede handen was. Sommige wensen zijn last minute veranderd omdat je ineens in een situatie beland waar je snel moet handelen . Maar ik werd telkens gerust gesteld. Voor mij was Kristien geen luxe maar een noodzaak. Ik doe zeker en vast terug beroep op haar bij de volgende zwangerschap.