Geboortecoach regio Sint-Niklaas


Gefascineerd 

door zwangerschap, 

geboorte en babytijd.


Ik ben Kristien Seghers en sinds 2017 officieel erkend als doula door de Vlaamse Federatie van Doula's. Ik startte Puffs & Power vanuit mijn fascinatie voor zwangerschap, bevalling en babytijd. 

Met Puffs & Power hoop ik (toekomstige) ouders te informeren, emanciperen en coachen zodat hun zwangerschap, de geboorte en de eerste maanden met de baby bijzondere gebeurtenissen mogen zijn. 

Zelf heb ik samen met mijn partner twee koddige dochters. Ik heb genoten van mijn zwangerschappen en heb heel veel tijd ge├»nvesteerd in het samen sprokkelen van allerlei informatie zowel in boeken, als op websites, via familie en vrienden. Veelal was de informatie louter medisch ge├»nspireerd en vaak onvolledig of tegenstrijdig. Soms kreeg ik enkel persoonlijke verhalen te horen hoe zwaar en vermoeiend alles was. Wat ik miste, was veel objectieve en praktische informatie en vooral meer ondersteuning bij de praktische en emotionele kant van zwangerschap en bevalling. Mijn bevallingen zijn me gewoon overkomen. Hoewel ik werd omringd door een goede gynaecoloog en ervaren vroedvrouwen, heb ik toch het gevoel dat ik zelf te weinig bewuste keuzes heb gemaakt en onvoldoende vertrouwen had in mijn lichaam. Ik had geen weet over de enorme grijze zone tussen een volledig natuurlijke bevalling en een ziekenhuisbevalling. Tijdens mijn bevalling zelf miste ik iemand die me met raad en daad kon bijstaan, ondanks de toewijding van mijn partner. Elke geboorte is uniek en ik vind het dan ook belangrijk om begeleiding op maat aan te bieden, waarbij de wensen van de vrouw/partner centraal staan.